Fiat Ducato -pakettiauto

Ensimmäinen autonomisen ajon tavara-auto*

Täysin uudistetun sähköarkkitehtuurin ja sähköisen ohjaustehostimen ansiosta uudessa Ducatossa on käytössä luokkansa parhaat turvallisuusominaisuuksien innovaatiot, jotka tarjoavat turvallisemman työpaikan ja stressittömän ajokokemuksen Co-Driver -järjestelmän avulla.
* tulossa myöhemmin

Ajamista helpottavat ominaisuudet

 

Ajoavustimet

 

ACC (Stop-and-go)

 

Adaptiiinen vakionopeudensäädin ACC pitää etäisyyden edellä ajavaan vakiona ajonopeudesta riippumatta. Fiat Co-Driver -paketin mukana lisäaominaisuutena tulee vielä Stop-and-go -ominaisuus, eli auto pysähtyy edellä ajavan pysähtyessä ja lähtee uudelleen liikkeelle, kun edelläajava liikkuu.

Kaista-avustin ja -keskitin

 

Fiat Co-Driver -paketin mukana tuleva kaista-avustin ja -keskitin tunnistavat kaistaviivat ja pitävät auton kaistan keskellä.

Ruuhka-ajoavustin

 

Fiat Co-Driver -paketin mukana tuleva ruuhka-ajoavustin seuraa edellä olevaa autoa pysähtyy edellä ajavan pysähtyessä sekä lähtee uudelleen liikkeelle, kun edelläajava liikkuu.

Hätäjarruavustin

 

Hätäjarruavustin varoittaa tai jarruttaa automaattisesti vaaratilanteen uhatessa. Järjestelmä tunnistaa ajoneuvojen lisäksi myös jalankulkijat ja pyöräilijät.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin ACC

 

Adaptiivinen vakionopeudensäädin pitää etäisyyden edellä ajavaan vakiona yli 30km/h nopeuksissa.

Kaistavahti

 

Kaistavahti estää tahattoman kaistalta poistumisen tuulilasissa olevan kameran avulla. Järjestelmä suorittaa korjaavan ohjauksen estääkseen ajoneuvoa ylittämästä kaistaviivoja tai jopa tienreunoja. Ohjauspyörään kohdistetun vasteen lisäksi kojelaudan varoitusvalo ja äänimerkit ohjaavat kuljettajaa pysymään kaistarajojen sisällä.

Älykäs nopeudenrajoitin

 

Älykäs nopeusavustin auttaa välttämään nopeusrikkomuksia havaitsemalla tiellä olevat nopeusvaroitusmerkit ja säätämällä ajoneuvon nopeudenrajoittimen niiden mukaisesti.

Väsymysvaroitin

 

Järjestelmä tarkkailee ajotapaa ja havaitsee, jos kuljettaja vaikuttaa väsyneeltä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja viestillä näyttöpaneelissa.

 

Ajaminen

 

Digitaalinen taustapeili

Taustapeilistä on tullut digitaalinen 9 tuuman LCD-näyttö. Sekä ajon että pysäköinnin aikana se tarjoaa esteettömän ja selkeän näkymän takana olevalle tielle lisäjarruvalon rungon sisällä sijaitsevan teräväpiirtokameran ansiosta.

Sivutuuliavustin

Toimii yli 65 km/h nopeuksilla ja pyrkii jarrutuksen avulla vakauttamaan ajoneuvoa voimakkaassa sivutuulessa. Tämä estää ajoneuvoa ajautumasta pois kaistaltaan. Vakiona koko mallistossa.

Perävaunun vakautusjärjestelmä

Järjestelmä pystyy havaitsemaan, milloin perävaunu alkaa heilahdella ja korjaa perävaunun vaaralliset heilahtelut vääntömomentin vähentämisen ja pyörien jarrutuksen yhdistelmän avulla saadakseen perävaunun sekä ajoneuvon hallintaan. Vakiona koko mallistossa.

Törmäyksen jälkeinen jarrutus

Onnettomuuden jälkeen auto jarruttaa automaattisesti mahdollisten lisätörmäysten estämiseksi. Vakiona koko mallistossa.

Sade- ja hämärätunnistin

Tunnistimet aktivoituvat veden ja hämärän vaikutuksesta: ne ohjaavat tuulilasinpyyhkimiä automaattisesti tai kytkevät valot päälle, kun ympäristö hämärtyy.

Liikennemerkkien tunnistus ja automaattiset kaukovalot

Liikennemerkkien tunnistus auttaa välttämään nopeusrikkomuksia havaitsemalla nopeusrajoitusmerkit tiellä, kun taas kaukovalojen tunnistus säätää kaukovaloja vastaantulevien ajoneuvojen etäisyyden perusteella.

Etusumuvalot

Sumuvalot sisältävät nyt kulmavalotoiminnon, joka parantaa sivuttaista näkyvyyttä pimeällä. Sumuvalot syttyvät automaattisesti, kun ajoneuvo kääntyy alhaisella nopeudella.

 

Pysäköinti

 

Pysäköintiavustin

 

Uusi Ducato osaa etsiä vapaata pysäköintipaikkaa. Kun se löydetään, auto hoitaa pysäköinnin tarvitsemat ohjausliikkeet ja kuljettajan tarvitsee vain kontrolloida auton nopeutta.

Peruutuskamera

 

Päivitetty peruutuskamera tarjoaa tarkemman kuvan näytössä ja näyttää dynaamiset apuviivat, jotka liikkuvat ohjauspyörän käännöksen mukaan. Tämä auttaa kuljettajaa suorittamaan pysäköintiliikkeet tarkasti näyttämällä ajoneuvon ajosuunnan.

360° pysäköintitutka

 

Uutta Ducatoa ympäröivät 360°-anturit, jotka sijaitsevat etu-, takapuskureissa ja sivulistoissa. Ne varoittavat kuljettajaa akustisilla ja visuaalisilla varoituksilla, kun hän lähestyy esteitä tai kun ajetaan ahtaissa tiloissa. Akustinen varoitus lisääntyy, kun este tulee lähemmäksi ja muuttuu lopulta jatkuvaksi. Visuaalinen varoitus, joka näyttää etäisyyden esteestä, näkyy mittariston näytöllä.

Pysäköintitutkat takana

 

Takapuskureissa sijaitsevat anturit varoittavat kuljettajaa akustisilla ja visuaalisilla varoituksilla, kun ajoneuvo lähestyy esteitä tai kulkee ahtaiden tilojen läpi. Akustinen varoitus lisääntyy, kun este tulee lähemmäksi ja muuttuu lopulta jatkuvaksi.

Jalankulkijan varoitin

 

Jalankulkijoiden varoitusjärjestelmän äänimerkki kuuluu, kun ajoneuvo peruuttaa. Äänimerkki varoittaa lähellä olevia jalankulkijoita ajoneuvon liikkeestä.

 

Audiojärjestelmät

 

UConnect 10″ radio

 

UConnect 10″ radio on uusi huippuluokan tietoviihdejärjestelmä 10 tuuman kosketusvärinäytöllä, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmätekniikkaan. Navigointi on saatavilla sekä langattomasti CarPlayn / Android Auton kautta että TOM TOM 3D -karttojen kautta.

UConnect 7″ radio

 

UConnect 7″ radio on uusi tietoviihdejärjestelmä, jossa on 7 tuuman kosketusvärinäyttö, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmätekniikkaan. Se tarjoaa täydellisen älypuhelimen kaltaisen käyttöliittymän, joka helpottaa käytettävissä olevien ominaisuuksien käyttöä ajon aikana. Navigointi on saatavilla langattomasti Car Playn / Android Auton kautta.

UConnect 5″ radio

 

UConnect 5″ radio on uusi perustason tietoviihdejärjestelmä, jossa on 5 tuuman värillinen keskusnäyttö. Se sisältää tärkeimmät ominaisuudet, kuten Bluetooth-äänen suoratoiston, handsfree-puhelut ja visuaalisesti parannellun käyttökokemuksen levyjen kansikuvineen, radioasemien logoineen, puhelinluettelokuvineen ja peruutuskameroineen.

Langaton yhteys

 

Uusi tietoviihdejärjestelmä vie ajoneuvon sisäiset tiedot, mukavuuden ja viihteen uudelle tasolle. Uudet HD-tasoiset radiot voi liittää Apple CarPlayn / Android Auton kanssa langattomasti.

Apple CarPlay

 

CarPlay on älykkäämpi ja turvallisempi tapa käyttää iPhoneasi ajoneuvossa työskentelyn aikana. Se ottaa asiat, joita haluat tehdä iPhonellasi ajon aikana ja laittaa ne suoraan autosi sisäänrakennetulle näytölle. Voit saada reittiohjeita, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä ja kuunnella musiikkia menettämättä keskittymistä ajoon. CarPlayssa on Siri-ääniohjaus, ja se on erityisesti suunniteltu ajotilanteitasi varten. CarPlay toimii myös autosi säätimien – nuppien, painikkeiden, kosketuslevyn tai kosketusnäytön – kanssa. Ja itse sovellukset on suunniteltu uudelleen ajoneuvoa varten, joten voit käyttää niitä samalla, kun silmäsi ja kätesi pysyvät paikoillaan.

Android Auto

 

Android Auto™:n avulla kaikki sovelluksesi näkyvät näytöllä, mikä mahdollistaa helpon ja turvallisen pääsyn handsfree-ääniohjaukseen, Google Mapsiin ja Google Play Musiikkiin kosketusnäytön tai ohjauspyörän ohjaimilla. Tämän saatavilla olevan ominaisuuden ansiosta kuljettajat voivat keskittyä tiehen helpon navigoinnin ja äänentunnistuksen avulla. Google, Google Play ja Android Auto ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.