Täysin uusi Fiat Ducato Suomeen – automaattiversiolle hinnat

Täysin uusi Fiat Ducato Suomeen – automaattiversiolle hinnat

Tiedote 17.3.2022

Täysin uusi Fiat Ducato Suomeen – automaattiversiolle hinnat

Euroopan myydyin hyötyajoneuvo, täysin uusi Fiat Ducato on saapunut Suomeen. Ducato-mallistoa vahvistaa myös E-Ducato-täyssähköpakettiauto, joka on niin ikään jo saatavilla maassamme.

Vuonna 1981 ensiesitelty Ducato on täynnä vahvuuksia, jotka ovat tehneet siitä maailmalla ja meillä suositun. Suomessa Fiatin pakettiautomyynti kasvoi viime vuonna yli 136 prosenttia edellisvuoteen verrattuna paljolti juuri Ducaton ansiosta. Euroopassa Ducaton markkinaosuus on ollut yli 20 prosenttia.

”Uusi Ducato on täynnä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä markkinoiden kiinnostavimman hyötyajoneuvon. Malli on niin liitettävyydeltään, turvallisuudeltaan, ajettavuudeltaan kuin teknologialtaan luokkansa uusi mittapuu. Uusi Ducato on markkinoiden ensimmäinen hyötyajoneuvo, joka tarjoaa tason 2 autonomista ajoa”, kertoo Fiat Professional -tuotepäällikkö Janne Tuominen.

Uusi keulailme – uudet moottorit ja vaihteistot

Ulkoisesti uuden Ducato-malliston tunnistaa uudistuneesta keulailmeestä. Myös auton ohjaamo on täysin uusi, jota hallitsevat näyttävä digitaalinen mittaristo sekä 10” kosketusnäyttö.

Uusi Ducato on saatavana uudistuneella, Euro6D Final -päästönormit täyttävällä Multijet3-dieselmoottorilla neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv). Uudistettu 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on tarjolla kaikkiin neljään eri moottoriversioon. Uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto on puolestaan tarjolla kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä. Malliston CO2-arvot ovat pudonneet poistuvaan malliin verrattuna jopa 10 prosenttia.

Neljä varustetasoa

Uusi Ducato on saatavana neljällä eri varustetasolla (Base, Base PLUS, Pro ja First Edition). Jo hinnat alkaen -varustelu pitää sisällään esimerkiksi manuaalisen ilmastoinnin, keskuslukituksen kauko-ohjauksella, polttoainetoimisen lisälämmittimen ajastimella, sähkötoimiset lasinnostimet, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, monitoimiohjauspyörän, audiojärjestelmän 5″ kosketusnäytöllä, bluetoothin, perävaunun vakautusjärjestelmän, sivutuuliavustimen, ajonopeuden mukaan säätyvän sähköisen ohjaustehostimen sekä vakionopeudensäätimen. Base PLUS varustetaso tuo Base-perusvarustelun lisäksi myös vetokoukun ja peruutustutkan.

Suosituin PRO-varustelu sisältää Base PLUS -varustelun lisäksi esimerkiksi peruutuskameran, lämmitettävän tuulilasin ja LED-päiväajovalot. Kattavin varustetaso First Edition varustelu sisältää vastaavasti PRO-varustelun lisäksi esimerkiksi automaattisen hätäjarrutuksen jalankulkijan tunnistuksella, sadetunnistimen, ajovalojen hämärätunnistimen, katvealueen valvonnan, risteävän liikenteen varoituksen peruuttaessa, sähkötoimisesti taittuvat sivupeilit, audiojärjestelmän 7″ kosketusnäytöllä, Apple Carplay/Android Auto -älypuhelinintegroinnin sekä matkapuhelimen langattoman latauksen.

Tason 2 autonomista ajoa

Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin. Yhdessä nämä kolme uutta järjestelmää mahdollistavat tason 2 autonomisen ajon, jossa ajoneuvo tarjoaa itsenäisesti apua ajon, kiihdytyksen ja jarrutuksen aikana – markkinoiden ensimmäisenä hyötyajoneuvona.

Kuljettajan mukavuus keskiössä

Uudessa Ducatossa on otettu huomioon myös nopeatempoisten jakelukuljetusten tuomat uudet kuljettajan mukavuustarpeet. Mukavuutta lisäävät esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, Eat-and-Work -matkustajan istuin, josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa. Muita mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat matkapuhelimen langaton lataus, tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus, joka helpottaa lastaamista ja purkamista. Lisäksi kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt uudessa digitaalisessa taustapeilissä.

Hinnat alkaen 32 990 euroa

Uuden Ducato-malliston hinnat alkavat 32 990 eurosta. Alkuvaiheessa mallistossa on pakettiautoja 8 m³-17 m³ -kokoluokissa ja valikoima täydentyy myöhemmin alusta- ja henkilökuljetusversioilla. Automaattivaihteisen Ducaton hinnat on julkaistu tänään. Ducato 9Speed AT -malliston hinnat alkavat 41 990 eurosta.

Fiat E-Ducato -sähköpakettiauton hinta alkaa 71 990 eurosta. 47 kWh akustolla varustetulle E-Ducatolle myönnetään maksimaalinen 6 000 euron valtion hankintatuki.

Katso hinnastot ja esitteet täältä >>