Ducato-pakettiauto

Turvallisuus

Ducato tarjoaa optimaalista turvallisuutta ja suorituskykyä, sillä se on varustettu kaikkein kehittyneimmillä valvonta- ja turvatekniikoilla.

Traction+

Traction+ on innovatiivinen vedonhallintajärjestelmä, joka lisää ajoneuvon pitoa liukkaissa ajo-olosuhteissa. Yhden vetävän pyörän pidon ollessa heikko, ESC:n ollessa käytössä, järjestelmä havaitsee luiston ja jarruttaa siirtäen vetoväännön paremmin pitävään pyörään. Tämä varmistaa parhaan mahdollisen ohjattavuuden ja suuntavakauden.

Hill Descent Control

Sallii ajamisen alamäkeen jopa 50 % kaltevuuteen saakka käyttämättä jarru- tai kaasupoljinta, jolloin kuljettaja voi keskittyä yksinomaan ajamiseen.

Kaistavahti (LDWS, Lane Departure Warning System)

Kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä kykenee päättelemään, mikäli ajoneuvo on poistumassa ajokaistaltaan, myös huonoissa näkyvyysolosuhteissa. Vaaran uhatessa äänimerkki ja näkyvä varoitusmerkki varoittavat kuljettajaa välittömästä vaaran mahdollisuudesta.

Liikennemerkkien tunnistus (TSR, Traffic Signs Recognition)

Käyttämällä ajoneuvossa olevaa kameraa, TSR avustaa kuljettajaa tunnistaen nopeusrajoitusta koskevat ja ohituksen osoittavat liikennemerkit näyttäen ne mittaritaulunäytöllä kuljettajan varoittamiseksi.

Pitkien ajovalojen tunnistus (High Beam Recognition)

Hallitsee ajovalojen kytkeytymistä päälle ja pois, lisäten näkyvyyttä ja vähentäen häikäistymisvaaraa yöajon aikana, tunnistaen automaattisesti vastaantulevat ajoneuvot.

Sade- ja hämäräanturi

Sadeanturi toimii sateen voimakkuuden mukaan aktivoiden tuulilasinpyyhkimet sekä säätämällä niiden nopeuden. Hämäräanturi aktivoi automaattisesti lähivalot kun ulkovalo on riittämätön.

Vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin

Vakionopeudensäätimen avulla voidaan asettaa ja säilyttää ajonopeus vakaana. Nopeudenrajoittimen avulla voidaan asettaa maksimiajonopeus, lisäten turvallisuutta ja vähentäen liikennerikkomusten vaaraa. Painamalla kaasupolkimen pohjaan kuljettaja voi ylittää asetetun rajan ohitustilanteessa.

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)

Valvoo jatkuvasti renkaiden painetta osoittaen mahdolliset pudotukset suoraan mittaritaulunäytöllä.

ESC (Electronic Stability Control)

ESC ottaa automaattisesti hallinnan hätätilanteissa, esimerkiksi yllättävissä esteen väistötoimenpiteissä. Se valvoo sivuttaiskiihtyvyyttä, nopeutta, pitoa ja ohjauskulmaa. Se työstää tiedot ja tarpeen mukaan säätää moottorin vääntöä ja jarrujärjestelmää, jotta ajoneuvo saadaan palautettua täydellisen vakaisiin olosuhteisiin.

Roll Over Mitigation

ESC:n lisäominaisuus, joka suurilla nopeuksilla estää riskitilanteet, joissa kaatumisvaara on suurempi sekä alhaisilla nopeuksilla vähentää pituuskallistusta.

Mäkilähtöavustin (Hill Holder)

Ylämäkilähdöissä laite pitää ajoneuvon jarrutettuna estäen taaksepäin rullaamisen käsijarrua käyttämättä. Jarrun vapautus tapahtuu automaattisesti.

Load Adaptive Control

ESC-järjestelmään integroidun järjestelmän tehtävänä on tunnistaa ajoneuvon kuormitusolosuhteet ajon aikana, erityisesti ajoneuvon massa ja massakeskipisteen sijainti. Näiden parametrien vaihdellessa, järjestelmä laskee ja ilmoittaa uudet kalibroinnit ja uudet väliintulorajat toiminnoille ABS, ASR, ESC ja Roll Over Mitigation, jotta ne toimivat aina mahdollisimman tehokkaasti.

Kaipaatko apua? Laita meille viestiä